Boris Bakić

Boris Bakić, nekadašnji igrač reprezentacije Crne Gore te Buducnosti, Partizana, Crvene Zvezde, Mornara i još mnogih velikih klubova je novi trener kadetske i juniorske selekcije u našem klubu!
Boris Bakić je igrao u juniorima Budućnosti odakle je 2004 godine prešao u Partizan gde je i debitovao u seniorskoj košarci. Sa crno-belima provodi naredne tri sezone i u tom periodu postaje tri puta prvak države i osvaja jednu Jadransku ligu.
Nakon toga sledi prelazak u večitog rivala Crvenu Zvezdu gde provodi naredne četiri sezone. U sezoni 2011/12. igrao je za Radnički iz Kragujevca. U sezoni 2012/13. bio je član MZT Skoplja i sa njima osvojio Prvenstvo i Kup Makedonije. Narednu sezonu je proveo u Igokei sa kojom je osvojio Prvenstvo Bosne i Hercegovine.
U septembru 2014. je postao član Metalca i sa njima ostao do februara 2016. kada prelazi u rumunski Pitešti sa kojim se zadržava do kraja tekuće sezone. Sezonu 2016/17. je počeo u Košarkaškoj Ligi Srbije nastupajući u dresu Zemunske Mladosti da bi nakon toga prešao u Mornar iz Bara.
Bakić je sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore do 20 godina osvojio prvo bronzanu medalju Evropskom prvenstvu 2005. u Rusiji, da bi naredne godine osvojio zlatnu medalju na prvenstvu održanom u Izmiru, Turska.
Na seniorskom nivou nastupao je za reprezentaciju CrneGore. Sa njima je igrao na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.