Utakmica 21 kola Kadetske Super Lige između ekipa Sutjeske i Volcano All Star 2014, je utakmica o kojoj će se bez sumnje još dugo pričati. Prvenstveno po broju poena i nevjerovatnoj napadačkoj roli obje ekipe ostaće upamćeno da je na ovoj utakmici koja je imala izuzetan značaj, postignuto ukupno 225 poena sa čime se mogu pohvaliti samo ekipe iz profesionalne košarkaške lige. Takođe moramo napomenuti da je na cijeloj utakmici postignuto ukupno 26 trojki, po 13 obje strane. Nakon katastrofalnog prvog poluvremena u kojem je naša ekipa primila nevjerovatnih 68 poena, drugo poluvrijeme je proteklo u znaku našeg tima koji je u tom periodu postigao 60 poena sa odličnim procentom šuta.

Stefan Bogojević je od prvog minuta uništavao odbranu Sutjeske odigravši životnu utakmicu, u kojoj je postigao fenomenalnih 41 poen. Šta reći za Đorđija Jovanovića koji je 3 četvrtine igrao sa 4 lične greške, pritom postigavši 30 poena od kojih većinu u drugom poluvremenu. Ne možemo da ne pomenemo motor ekipe Aleksandra Bulatovića koji je postigao 25 poena, i  u završnici meča oduzeo nekoliko važnih lopti uz poentiranje. Naš kapiten Danilo Stojanović je posle pauze koju je imao, odigrao sigurno najbolju utakmicu ove sezone, postigavši 15 poena.  Treba istaći ogroman doprinos svih igrača, što je bilo više nego dovoljno da naš tim ostane u trci za Final 4.

Da bi ova nevjerovatna pobjeda bila valorizovana, naš tim u narednoj utakmici protiv Kotora, kao domaćin mora pružiti sve od sebe kako bi dobio odličnu ekipu iz Kotora. Ne sumnjamo da će naša ekipa veliki motiv da pobjedom protiv direktnog konkurenta osigura ulazak na Final 4 koji sada postaje više nego realnost.

VOLCANO ALL STAR 2014 – SUTJESKA  110:115 (38:21,30:34, 16:32, 26:28)

SUTJESKA: VIŠNJIĆ 18, PAVLOVIĆ 30, VUJOVIĆ 21, MUŠIKIĆ , VARAJIĆ 25, ĐOKOVIĆ, KALUĐEROVIĆ 5, ČUČKOVIĆ.L, ČUČKOVIĆ.D, ĐURĐEVAC, PEROŠEVIĆ, VUKOVIĆ 11.

VOLCANO ALL STAR 2014: BULATOVIĆ 25, BOGOJEVIĆ 41, BUJIŠIĆ, VUKČEVIĆ, VOJINOVIĆ, MARKOVIĆ.I 4, MARKOVIĆ.P, JOVANOVIĆ.Đ 30, MIĆANOVIĆ, STOJANOVIĆ 15, KALUĐEROVIĆ, PEPELJAK.

 

 

 

Leave a Reply