VIJESTI 2017/18

VOLCANO ALL STAR 2014 NA TURNIRU MINIBASKET IN PIAZZA U ITALIJANSKOM GRADU MATERA!

Mini Basket selekcija Volcano All Star 2014 će biti učesnik jedno od najvećih festivala Mini Basketa u Evropi, koji se održava u italijanskom gradu Matera pored Barija. Na turniru koji se održava već 26 godina učestvuju 35 zemalja iz cijelog svijeta, a održaće se od 17-23 juna. Djeca iz našeg kluba će dobiti priliku da igraju sa klubovima i svojim vršnjacima iz Amerike, Azije, Afrike što će biti za njih vjerujemo neprocenjivo iskustvo.

Potrudićemo se da naš tim tradicionalno svake sezone učestvuje na ovom festivalu košarke za najmlađe.

Matera je jedan od najljepših gradova Italije, ali i Europe. U centru grada se nalazi predivna Piazza Vittorio Veneto. Mnogli bismo reći kako je grad sam po sebi velika atrakcija, ali tamo se nalaze mnoge druge atrakcije kao što su crkve Santa Maria i Santa Lucia.

Matera je grad i istoimena pokrajina u regiji Basilicata u Italiji. Mnogi svjetski časopisi i stranice proglasili su ovo jednom od top 20 destinacija koje morate posjetiti za života. Ovaj drevni grad od kamena jedan je od najljepših gradova Italije.

Grad u južnoj Italiji je pod zaštitom UNESCO-u od 1993. godine i dvije drevne oblasti čine veliki istorijski centar grada.

Zbog grubog izgleda te brojnih specifičnosti, Matera je bila idealna lokacija za snimanje filma Pasija, reditelja Mela Gibsona, a upravo je taj film Materu učinio poznatom širom svijeta.

Ovaj turnir možete pratiti preko sledećih socijalnih mreža:

INSTRAGRAM:pielle_matera(Minibasket in piazza)
FACEBOOK: minibasket in piazza – Matera

 

Share

Leave a Reply