VIJESTI 2017/18

BRONZANA MEDALJA ZA KADETSKU SELEKCIJU VOLCANO ALL STAR 2014!

I takmičarska sezona i odmah plasman u Super Ligu, Prvi Final 4, prva medalja!! Sezona iz snova za našu kadetsku selekciju koja je napravila nevjerovatan rezultat osvojivši III mjesto i bronzanu medalju na upravo završenom Final 4 Kadeta koji se održao u Podgorici. Ovaj uspjeh je još veći znajući da smo iza sebe ostavili takve timove kao sto su Sutjeska i Mornar koji je na kraju i poražen od naše ekipe u borbi za medalju.

Igrao je naš tim u polufinalu protiv Budućnosti fenomenalnu utakmicu vodeći pune tri četvrtine, ali je u zadnjoj četvrtini, kao i sve utakmice koje smo igrali protiv njih presudila duža klupa i ipak veći kvalitet koji očigledno posjeduje tim Budućnosti. Pokazali smo da smo možda i jedina ekipa koja je mogla da se nosi sa najboljom ekipom lige. Izvanrednu igru u ovoj utakmici je pružila trojka Bulatović (16 poena, 9 asistencija), Bogojević (15 poena) i Đorđije Jovanović (14 poena, 6 skokova). Iz ekipe Budućnosti treba izdvojiti Fedora Žugića (24 poena) i Nikolu Miloševića (23 poena).

Utakmica sledećeg jutra protiv izvanrednog tima Mornara iz Bara je nosila medalju pobjedniku, a pokazalo se pogotovo u prvom poluvremenu da je umor učinio svoje jer su obje ekipe odigrale veoma loše I poluvrijeme. U izjednačenoj igri je proteklo i II poluvrijeme, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Zahvaljujući Iliji Markoviću i Aleksandru Bulatoviću, naša ekipa ide u produzetak gdje se naš tim bolje snašao i na kraju zasluženo slavio sa 71-66. Uslijedilo je veliko slavlje naših igrača i trenera, a ova ruki sezona kadetske selekcije i osvojena medalja će našem mladom klubu mnogo značiti kao podstrek za dalji rad sa djecom.

U ovoj utakmici centralna figura meča je bio nevjerovatni plejmeker naše ekipe Aleksandar Bulatović, koji je iako emotivno i fizički istrošen u prethodnoj utakmici, dao sve od sebe da se ipak na kraju naš tim okiti bronzanom medaljom. Bilo ga je svuda po terenu, ogromnom energijom i nesebičnošću je hranio svoje saigrače sa loptama, a statistika je na kraju meča pokazala 29 poena, 8 skokova, 7 skokova i 8 ukradenih lopti za index korsnosti 39!!! Pratio ga je raspoloženi Stefan Bogojević sa 21 poenom i 6 skokova, potvrdivši sjajnu formu i ukupno odlicno odigranu sezonu. Uz njih treba istaći odličnog Đorđija Jovanovića koji je bio spriječen da pomogne ekipi u zadnji nekoliko minuta, zbog dva namjerno dosuđena faula , kao i Iliju Markovića i Danila Stojanovića koji su odradili ogroman posao u odbrani. Treba takođe istaći odlično odigran turnir našeg centra Andrije Vojinovića koji je pokazao da će sledeće sezone biti značajan dio naše kadetske selekcije. Svi koji su ulazili i oni na klupi su dali ogroman doprinos, a sama hemija među igračima je bila fantastična od samog starta sezone.

Bronzana medalja sija za nas zlatnim sjajem! Volcano All Star 2014!

VOLCANO ALL STAR 2014 – MORNAR  71:65 (8:9, 17:16, 18:15, 14:17, 14:9)

VOLCANO ALL STAR 2014: BULATOVIĆ (29 poena, 8 skokova, 7 asistencija, 8 ukradenih lopti), BOGOJEVIĆ (21 poen, 6 skokova), ĐIKANOVIĆ, BUJIŠIĆ, VUKČEVIĆ, VOJINOVIĆ(2 poena, 8 skokova), MARKOVIĆ.I (6 poena, 5 skokova), GRBOVIĆ, MARKOVIĆ.P, JOVANOVIĆ.Đ (9 poena, 10 skokova),  PEKOVIĆ, STOJANOVIĆ (10 skokova).

MORNAR: VESKOVIĆ 13, VUJOŠEVIĆ 7, DRAGOJEVIĆ 18, STANIŠIĆ 6, JOVIĆEVIĆ, BJELIĆ 7, GLENDŽA, JOVOVIĆ, ŠUŠA 3, ŠUKURICA 5, KAPA, VRETENIČIĆ 5.

Share

Leave a Reply